JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
13.4.2021 8.10

Koronan suhteen vielä rajoitetusti

Ete­lä-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä to­det­tiin vii­kon­vaih­tees­sa yh­teen­sä seit­se­män uut­ta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa. Tar­tun­to­jen ko­ko­nais­mää­rä on 771. Suu­rin tar­tun­ta­ry­päs on Sei­nä­jo­el­la Huh­ta­lan päi­vä­ko­ti, jo­hon tois­tai­sek­si on liit­ty­nyt 27 tar­tun­taa. La­pu­al­la to­den­net­tu­ja tar­tun­to­ja on pan­de­mi­an ai­ka­na ol­lut 21.

Ete­lä-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­ri on ol­lut pan­de­mi­an pe­rus­ta­sol­la 23.3.2021 läh­tien. Ei­len ko­koon­tu­nut Nyrk­ki to­te­si Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton an­ta­man pää­tök­sen ylei­sö­ti­lai­suuk­sien ja yleis­ten ko­kous­ten osal­lis­tu­ja­mää­rän ra­joit­ta­mi­ses­ta enin­tään 20 hen­ki­löön ole­van voi­mas­sa 30.4.2021 saak­ka. Ai­kai­sem­piin suo­si­tuk­siin ei teh­ty muu­tok­sia, jo­ten yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sis­sa osal­lis­tu­jien mää­rä on enin­tään 10 ja us­kon­nol­li­sis­sa ti­lai­suuk­sis­sa enin­tään 20 hen­ki­löä. Ti­lai­suuk­sis­sa on tär­ke­ää käyt­tää kas­vo­mas­kia.

Lap­set voi har­ras­taa

Ai­kuis­ten jouk­ku­eur­hei­lun ja kon­tak­ti- ja kamp­pai­lu­la­jien suo­si­tus­ta tau­ot­ta­mi­ses­ta jat­ke­taan 30.4.2021 as­ti. Al­le 18-vuo­ti­ai­den har­ras­tus­toi­min­ta voi jat­kua tur­va­e­täi­syy­det ja hy­gie­nia- ja mas­ki­käy­tän­nöt huo­mi­oi­den si­ten, et­tä sa­ma­nai­kai­ses­ti ko­koon­tui­si enin­tään 20 hen­ki­löä. Ot­te­lut ja tur­naus­toi­min­ta suo­si­tel­laan jär­jes­tet­tä­väk­si il­man ylei­söä.

Maa­kun­nal­li­sia ra­jo­ja ylit­tä­vää kil­pai­lu- tai ot­te­lu­toi­min­taa ei suo­si­tel­la. Las­ten har­ras­tus­toi­min­nas­sa huo­mi­oi­daan, et­tä ai­kui­set ei­vät oles­ke­le har­ras­tus-, odo­tus- ja pu­keu­tu­mis­ti­lois­sa.

Luok­ka­ret­kil­le vas­ta myö­hem­min

Nyrk­ki an­toi suo­si­tuk­sen kou­lu­jen luok­ka­ret­kien ja opin­to­mat­ko­jen jär­jes­tä­mi­ses­tä. Ne suo­si­tel­laan siir­ret­tä­väk­si en­si­si­jai­ses­ti syk­syyn 2021 tai myö­häi­sem­pään ajan­koh­taan. Mi­kä­li ope­tuk­sen­jär­jes­tä­jä kui­ten­kin pää­tyy rat­kai­suun, et­tä luok­ka­ret­ki voi­daan jär­jes­tää kou­lun­sa päät­tä­vil­le, ku­ten kuu­des- ja yh­dek­säs­luok­ka­lai­sil­le, niin sil­loin suo­si­tel­laan, et­tä ret­ki jär­jes­te­tään lä­hi­a­lu­eel­la, pää­sään­töi­ses­ti ul­koil­ma-ak­ti­vi­teet­ti­na oman luo­kan kes­ken tai sa­mal­la ryh­mäl­lä, joka opis­ke­lee kou­lul­la.

Tar­tun­ta­ris­kin pie­nen­tä­mi­sek­si on tär­ke­ää nou­dat­taa riit­tä­viä tur­va­vä­le­jä ja käyt­tää kas­vo­mas­kia. Tar­tun­ta­ris­ki ei saa ol­la suu­rem­pi kuin nor­maa­li kou­lu­päi­vä. Yön yli kes­tä­viä ret­kiä ja ta­pah­tu­mia ei suo­si­tel­la.

La­pu­a­lai­sis­ta 18 pro­sent­tia ro­ko­tet­tu ker­ran

La­pu­a­lai­sis­ta 18 pro­sent­tia on saa­nut ai­na­kin yh­den ro­kot­teen. Tie­to pe­rus­tuu 8.4. ti­lan­tee­seen.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?