JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
22.10.2021 13.00

Seura­kun­ta­viikko alkaa vaelluksella Piispanpolulle

Seurakunnan työntekijät kutsuvat seurakuntaviikon tilaisuuksiin runsain joukoin. Työntekijät esiintyvät 4.11. lähetyskonsertissa

Seurakunnan työntekijät kutsuvat seurakuntaviikon tilaisuuksiin runsain joukoin. Työntekijät esiintyvät 4.11. lähetyskonsertissa

La­pu­an tuo­mi­o­kirk­ko­seu­ra­kun­nan seu­ra­kun­ta­viik­ko al­kaa lau­an­tai­na 30.10. va­el­luk­sel­la ja päät­tyy sun­nun­tai-il­ta­na 7.11. tuo­mas­mes­suun.

Va­el­luk­sel­le läh­de­tään tuo­mi­o­ro­vas­ti Mat­ti Sa­lo­mä­en joh­dol­la Simp­si­ön Piis­pan­po­lul­le.

– Piis­pan­pol­ku kul­kee Simp­si­ön rin­teil­lä hie­man vaa­ti­vas­sa maas­tos­sa. Läh­dem­me rin­ne­hiih­to­kes­kuk­sen park­ki­pai­kal­ta kul­ke­maan noin 3 ki­lo­met­rin mat­kan ja vä­lil­lä py­säh­dym­me syö­mään eväi­tä ja pais­ta­maan mak­ka­raa, Sa­lo­mä­ki ker­too.

Sun­nun­tai­aa­mu­na 31.10. on vau­va­kirk­ko, jon­ne kut­su­taan vuo­den ai­ka­na kas­te­tut ja hei­dän per­heen­sä. Mu­ka­na esiin­ty­mäs­sä ovat vau­vak­lu­bi­lai­set, taa­pe­ro­mu­sa­ker­ho­lai­set ja vau­va­mu­sa­ker­ho­lai­set.

Yk­si vii­kon ko­ho­koh­dis­ta on Kat­so ih­mi­nen -va­lo­ku­va­näyt­te­lyn ava­jais­ti­lai­suus tuo­mi­o­kir­kos­sa py­häil­ta­na. Pal­kit­tu va­lo­ku­va­tai­tei­li­ja Jo­han­na Kare ha­lu­aa nos­taa esiin mar­gi­naa­li­sia ja unoh­det­tu­ja ih­mi­siä ja il­mi­öi­tä.

– Olem­me kaik­ki sa­man ar­voi­sia Ju­ma­lan ku­via. Asi­ois­ta pi­tää pu­hua ja epä­koh­tia pi­tää tuo­da esil­le. Vain si­ten voim­me vai­kut­taa ja muut­taa kä­si­tyk­si­äm­me pa­rem­paan, hän sa­noo.

Va­lo­ku­va­näyt­te­lyn avaa kan­sa­ne­dus­ta­ja Pau­la Ri­sik­ko ja mu­sii­kis­ta huo­leh­tii lau­la­ja–lau­lun­te­ki­jä, muu­sik­ko Ol­li He­le­nius. Näyt­te­ly on esil­lä tuo­mi­o­kir­kos­sa kak­si viik­koa.

Rak­kain raa­ma­tun­koh­ta

Maa­nan­tai-il­ta­na 1.11. rak­kaim­man raa­ma­tun­koh­tan­sa tuo­mi­o­kir­kos­sa ker­to­vat Pau­la Ala­rin­ta, Juha Iko­la, Heik­ki Kei­sa­la, Nii­na Koi­vu­sa­lo, Al­ma Lah­den­suo, Hil­da-Ma­ria Leh­to, Min­na Myl­ly­kos­ki, Sis­ko Pal­mu, Mat­ti Pit­kä­jär­vi ja Ter­hi Ur­van­ta-Jyl­hä.

Tors­tai-il­ta­na 4.11. on lä­he­tys­kon­sert­ti tuo­mi­o­kir­kos­sa, jos­sa näh­dään lä­he­tys­työn­te­ki­jöi­den vi­de­o­ter­veh­dyk­siä maa­il­mal­ta ja seu­ra­kun­nan työn­te­ki­jöi­den mu­siik­kie­si­tyk­siä.

Per­jan­tai-il­ta­na 5.11. kuul­laan Sy­lis­tä maa­il­maan -lu­en­to seu­ra­kun­ta­ta­lon ylä­sa­lis­sa. Yli­lää­kä­ri, las­tenp­sy­ki­at­ri­an do­sent­ti Mir­ja­mi Män­ty­maa pu­huu var­hai­ses­ta vuo­ro­vai­ku­tuk­ses­ta ja van­hem­muu­des­ta lap­sen kas­vun ja ke­hi­tyk­sen mah­dol­lis­ta­ja­na.

Nuo­ret va­lai­se­vat hau­to­ja

Seu­ra­kun­ta­vii­kol­la ti­lai­suuk­sia on myös ky­lä­kir­kois­sa ja Hel­lan­maan seu­ra­kun­ta­ko­dil­la. Myös lap­set ja nuo­ret on huo­mi­oi­tu.

– Nuor­ten Va­loa -ta­pah­tu­ma on py­häin­päi­vä­nä 6.11. Nuo­ret va­lai­se­vat ne hau­dat, joil­le omai­set ei­vät pää­se vie­mään it­se kynt­ti­lää, nuo­ri­so­työn­te­ki­jä San­na Meh­tä­lä ker­too.

Py­häin­päi­vä­nä on myös Hil­jai­suu­den ta­pah­tu­ma Kaa­ran­män­ni­kön lei­ri­kes­kuk­ses­sa ja kon­sert­ti tuo­mi­o­kir­kos­sa. Ja ne pe­rin­tei­set py­häin­päi­vän kirk­ko­ti­lai­suu­det, jois­sa lu­e­taan vuo­den ai­ka­na kuol­lei­den ni­met.

– Tar­jol­la on taas mo­nen­lais­ta oh­jel­maa ja ra­vin­toa omal­le elä­män- ja us­kon­po­lul­le ja on­nek­si meil­lä on mah­dol­li­suus taas ko­koon­tua yh­teen. Eri­tyi­sen pu­hut­te­le­va ja uu­si ko­ke­mus on eri­lais­ten ih­mis­ten elä­män­koh­ta­loi­ta ku­vaa­va va­lo­ku­va­näyt­te­ly, Mat­ti Sa­lo­mäk ker­too.

Min­na Yli­mä­ki-Hem­min­ki

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?