JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Kulttuuri
15.12.2023 13.00

Syvän etelän bluesia ja Senegalin rytmejä välipäivä-bluesissa

Lapualla asuva brittiläissyntyinen Mississippi-tyylisen kantri-bluesin mestari L. R. Phoenix soittaa keikan Marian Tallissa perjantaina 29.12. Phoenixin blues-soundeja maustaa Afrikan rytmeillä huippurumpali Yamar Thiam, joka on soittanut muun muassa Youssou N'Dourin yhtyeessä. Välipäivä-bluesissa lauteilla nähdään myös Alpo Kotala.

Lapualla asuva brittiläissyntyinen Mississippi-tyylisen kantri-bluesin mestari L. R. Phoenix soittaa keikan Marian Tallissa perjantaina 29.12. Phoenixin blues-soundeja maustaa Afrikan rytmeillä huippurumpali Yamar Thiam, joka on soittanut muun muassa Youssou N'Dourin yhtyeessä. Välipäivä-bluesissa lauteilla nähdään myös Alpo Kotala.

Toi­mi­tus

@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Brit­tein saa­ril­ta Lon­toon lie­peil­tä Suo­men La­pu­al­le ko­tiu­tu­nut blues-ki­ta­ris­ti ja lau­la­ja-lau­lun­te­ki­jä L. R. Pho­e­nix soit­taa kei­kan per­jan­tai­na 29.12. La­pua Jazz ry:n jär­jes­tä­mäs­sä il­las­sa Ma­ri­an Tal­lis­sa.

Pho­e­nix mai­nit­see tyy­li­la­jik­seen Yh­dys­val­to­jen sy­vän ete­län Mis­sis­sip­pi hill count­ry blu­e­sin, ja mie­hen eri­koi­sen vah­vaa ään­tä ku­vail­laan How­lin' Wol­fin ja Cap­tain Beef­he­ar­tin yh­dis­tel­mäk­si, jot­ka on maus­tet­tu mal­las­vis­kil­lä ja hu­na­jal­la.

Pho­e­ni­xin esi­ku­via ovat Mis­sis­sip­pin blu­es­mie­het Fred McDo­well ja R. L. Burn­si­de, ja ki­ta­ris­ti­na hän­tä on ylis­tet­ty muun mu­as­sa Blues Mat­ters! -leh­des­sä. Hän on myös opet­ta­nut slide-ki­ta­ran­soit­toa.

Liuh­ta­ris­sa asu­va muu­sik­ko on jul­kais­sut vii­si le­vyä ja esiin­ty­nyt ym­pä­ri Eu­roop­paa. Pho­e­ni­xin levy "The Hol­low Log of Capt. Ric­hard Wol­fe" va­lit­tiin Blues Un­derg­roun­din vuo­den 2011 par­haak­si eu­roop­pa­lai­sek­si blues-cd:ksi.

Pho­e­ni­xin kans­sa vä­li­päi­vä-blu­e­sis­sa mu­si­soi myös se­ne­ga­li­lais­syn­tyi­nen rum­pa­ri Ya­mar Thiam, joka on esiin­ty­nyt muun mu­as­sa Af­ri­kan kuu­lui­sim­man muu­si­kon Yos­sou N'Dou­rin pe­rus­ta­mas­sa Su­per Etoi­le de Da­kar -yh­ty­ees­sä. Suo­mes­sa Thiam on soit­ta­nut Sa­ka­ri Ku­kon ja Has­se Wal­lin ko­koon­pa­nois­sa. Thiam asuu per­hei­neen Ala­jär­vel­lä, ja hä­nen soit­ti­men­sa on tama eli ns. "pu­hu­va rum­pu", tal­king drum.

Pho­e­ni­xin ja Thi­a­min juu­ri­mu­siik­kia höys­tää La­pu­an oma mies Al­po Ko­ta­la.

Tääl­tä voi tse­ka­ta etu­kä­teen L. R. Pho­e­ni­xin ja Ya­mar Thi­a­min jam­mai­lua:

https://www.fa­ce­book.com/reel/1055368398808558

Pho­e­nix esiin­tyi Rans­kan Chat­res-Sur-Che­ris­sä pari vuot­ta sit­ten:

https://www.fa­ce­book.com/100008605145359/vi­de­os/2260367434260073?lo­ca­le=fi_FI

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?