JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Pääkirjoitus
23.8.2023 6.00

Pääkirjoitus
/ Tekoäly on hyvä renki

Mi­ten olem­me­kaan tul­leet toi­meen ai­kaan en­nen as­ti­an­pe­su­ko­nei­ta ja jää­kaap­pia, goog­lea ja äly­kän­ny­köi­tä. As­ti­at on tis­kat­tu kä­sin, ruo­ka säi­löt­ty suo­lal­la ja kui­vaa­mal­la, tie­to on lu­et­tu tie­to­sa­na­kir­jois­ta, vie­ras­kie­li­set sa­nat se­lat­tu sa­na­kir­jois­ta ja jos ka­ve­ril­le on ol­lut asi­aa, on läh­det­ty käy­mään. Sit­ten ar­keen su­ju­vas­ti so­lah­ti­vat ro­bo­tit, en­sin avuk­si yri­tys­maa­il­maan, sit­ten ko­ti­ta­louk­siin. Ro­bot­ti-imu­rit ja -ruo­hon­leik­ku­rit ovat ko­to­na vä­sy­mät­tö­miä apu­rei­ta. Nyt te­ko­ä­ly on tul­lut avuk­si suo­rit­ta­maan mo­ni­mut­kai­sia teh­tä­viä ih­mis­tä no­pe­am­min ja tar­kem­min.

Tämä artikkeli on sinulle tilaajamme

Pääset lukemaan artikkelin kirjautumalla sisään

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?