JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Pääkirjoitus
6.6.2019 8.00

Parasta kesää Lapualla!

Tar­ja Ko­jo­la

tar­ja.ko­jo­la@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Apua, kesä tu­loo, äk­kiä os­ta­maan mak­ka­raa ja kas­s­le­ria! On­ko meil­lä kyl­mä­kal­le­ja, ja mi­hi­nä on ui­ma­la­sit? Hyt­tyys­myrk­kyä! Lip­pa­la­kit! Kuka on hä­vit­tä­ny mun uis­tin­laa­ti­kon! Ui­ma­hou­suus­ta kum­mi­nau­ha pers­tu­nu! Gril­lis­tä kaa­su lop­pu! Kre­ton­ki os­ta­ma­ta! Ho­tel­li va­raa­mat­ta!

Rau­hoot­tu­kaa. Ke­sää on jäl­jel­lä ai­na­kin elo­kuun lo­pul­le as­ti. Ac­cu­we­at­her lu­paa ni­mit­täin elo­kuun toi­sel­le­kin puo­lis­kol­le vä­hin­tään kah­ta­kym­men­tä as­tet­ta läm­min­tä.

La­pu­an kesä on täs­sä leh­des­sä koot­tu­na ja tar­jol­le tuo­tu­na niin, et­tä hi­taam­paa hir­vit­tää. Niin pal­jon on te­ke­mis­tä, nä­ke­mis­tä, ko­ke­mis­ta ja os­tel­ta­vaa. Mut­ta on­nek­si on pit­kä, kuu­ma kesä.

Leh­ti kan­nat­taa pi­tää keit­ti­ön pöy­däl­lä tai sof­fan­nur­kas koko ke­sän ajan, ja jos se sat­tuu me­ne­mään pa­pe­rin­ke­räyk­seen, on tätä leh­teä ja­os­sa ja­ke­lu­pis­teis­sä ym­pä­ri La­pu­an läpi ke­sän. Kai­ken kaik­ki­aan tämä leh­ti lu­e­taan 60 000 ker­taa ke­sän ai­ka­na. La­pu­a­lai­set, naa­pu­ri­kun­tien väki, tu­ris­tit ja ohi­kul­ki­jat pää­se­vät ih­met­te­le­mään pa­ras­ta ke­sää La­pu­al­la.

Ohei­ses­ta si­säl­lys­lu­et­te­los­ta apu­ja pla­raa­mi­seen. Ja hei, osal­lis­tu­kaa mei­dän ke­sä­ku­va­ki­saan. Li­sää ai­hees­ta si­vul­la 39.

Iha­naa, au­rin­kois­ta ja ren­tout­ta­vaa ke­sää!

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?