Viikko
Kuukausi
6kk
? Viikon kysymys ?
Tunnetut tuoreet tuotteet on Lapuan Grillin iskulauseena yhä. Juha Hietala on pikku hiljaa luovuttamassa hommaa tyttärilleen, joista kuvassa Satu Alakarhu.
Leena Hjelt
leena.hjelt@lapuansanomat.fi
Lapuan Grilli on tarjonnut vatsan täytettä ja hiukopalaa aamun ensi tunneillakin liikkuville nälkäisille jo puolen vuosisadan ajan. Kaikki sai alkunsa elokuisena iltana 1967, jolloin Hietalan perhe oli palaamassa tuttujensa mökilta ja ihmetteli Salon Esan nakkikioskilla ollutta kauhean pitkää jonoa. Siitä perheen isä, entinen palotarkastaja ja traktoriyrittäjä Samuli Hietala sai idean ensimmäisen grillin perustamisesta Lapualle.
Toisen polven grilliyrittäjä Juha Hietala muistaa hyvin tuon illan, ja varsinkin, mitä siitä seurasi. Rutkasti töitä. Ensin isälle ja äidille, hyvin nuorena jo Juhalle itselleen ja nyttemmin hänen lapsilleen ja jo heidänkin lapsilleen. Tällä hetkellä grilli on sukupolvenvaihdoksessa siirtymässä tyttöjen Sannan, Suvin ja Satun vastuulle, elämäntyöksi. Grillin lisäksi tytöt pyörittävät Honkimetsässä leipomoa ja pitopalvelua.
Lapuan Grilli tunnetaan lapualaisen kantaväestön keskuudessa yhä Sampan Grillinä. Perustamisensa jälkeen grillejä alkoi sanan kiiriessä ”poksahdella” muuallekin maakuntaan.
Juha Hietalan mukaan isän ideaa ruvettiin talven aikana ”hainaamaan”, hankittiin luvat ja tehtiin sopimukset Itikan ja tukkutalon kanssa. Grilli avasi ”luukkunsa” helluntain tienoilla seuraavana vuonna.
Lue lisää tiistain Lapuan Sanomista.
? Viikon kysymys ?
? Viikon kysymys ?