JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

Uutiset
28.6.2024 13.00

Helteessä lupii­ni­tal­koissa hyvän asian puolesta

Komea kasvi mutta haitallinen kotoperäisille kasveille.

Komea kasvi mutta haitallinen kotoperäisille kasveille.

Hel­tei­nen sää oli ka­ve­ri­na vie­ras­la­ji­tal­kois­sa val­ta­tie 19 vie­res­sä si­jait­se­val­la me­lu­val­lil­la Lai­ti­sen­tiel­lä. Ete­lä-Poh­jan­maan ELY-kes­kuk­sen ve­sis­töyk­si­kön vie­ras­la­ji­har­joit­te­li­jat An­nii­na Aal­to­nen ja Pau­la Ha­ka­la kut­sui­vat tal­koi­siin kaik­kia kiin­nos­tu­nei­ta. Täl­lä ker­taa oli vuo­ros­sa jo ai­em­min kaa­det­tu­jen ko­me­a­lu­pii­nien juu­ra­koi­den kai­va­mi­nen ylös. Kau­niin ja yleis­ty­neen tien­var­si­ku­kan moni jät­täi­si sen ul­ko­nä­ön ta­kia mie­lel­lään niil­le si­joil­leen, mut­ta vie­ras­la­ji­na se on kui­ten­kin hait­ta­kas­vi ja val­taa elin­ti­laa Suo­men ko­to­pe­räi­sil­tä kas­veil­ta. Sik­si ko­me­a­lu­pii­nin kit­ke­mi­nen ja le­vi­ä­mi­sen es­tä­mi­nen on tar­peel­lis­ta.

Tämä artikkeli on sinulle tilaajamme

Pääset lukemaan artikkelin kirjautumalla sisään