JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
30.9.2024 12.55

Lapuahoviin uusi yrittäjä Vaasasta

Lapuahovin uutena yrittäjänä aloittaa vaasalainen Hermanni Kauranen. Heli Ihamäki puolestaan palaa keittiöpäälliköksi.

Lapuahovin uutena yrittäjänä aloittaa vaasalainen Hermanni Kauranen. Heli Ihamäki puolestaan palaa keittiöpäälliköksi.

Lee­na Hjelt
@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­a­ho­vin uu­te­na yrit­tä­jä­nä aloit­taa vaa­sa­lai­nen Her­man­ni Kau­ra­nen, joka ot­ti jo hei­nä­kuus­sa vas­tuul­leen myös Ala­jär­ven Al­va­rii­nin pyö­rit­tä­mi­sen. Stai­lat­tu ja pie­nes­ti re­mon­toi­tu La­pu­a­ho­vi on kiin­ni ku­lu­van vii­kon ja avaa oven­sa lo­ka­kuun 5. päi­vä­nä. Oh­jel­maa on liki koko ava­jais­päi­väk­si, kas­vo­maa­laus­ta ja piz­za­buf­faa ja il­lal­la li­ve­mu­siik­kia La­to­saa­ren et­ko­jen mer­keis­sä.

– Jo Al­va­rii­nin toi­min­taa aloit­ta­es­sa­ni käy­tiin neu­vot­te­lu­ja myös La­pu­a­ho­vis­ta, Kau­ra­nen pal­jas­taa.

Mil­lai­sel­la ide­al­la La­pu­a­ho­vis­sa läh­de­tään liik­keel­le?

– Eh­kä vä­hän pa­luu­ta ai­em­paan eli sii­hen, mitä La­pu­a­ho­vi on en­nen ol­lut, tuo­re yrit­tä­jä ku­vaa.

Se tar­koit­taa tar­jon­taa ja pal­ve­lun laa­tua, min­kä li­säk­si hän nä­kee tosi tär­ke­ä­nä yh­teis­työn alu­een mui­den toi­mi­joi­den kans­sa.

– Lou­nas, ma­joi­tus, á la car­te, lu­et­te­lee Kau­ra­nen. Hä­nen mu­kaan­sa kaik­kia näi­tä kol­mea te­ki­jää tar­vi­taan, mut­ta nel­jän­te­nä li­säk­si ver­kos­toi­tu­mis­ta.

Työn­te­ki­jöi­tä uu­teen yri­tyk­seen tu­lee noin yh­dek­sän. Heis­tä osa on jo rek­ry­toi­tu. Jat­ku­vuut­ta ja pai­kal­lis­tun­te­mus­ta La­pu­a­ho­viin tuo pa­luun keit­ti­ö­pääl­li­kök­si te­ke­vä Heli Iha­mä­ki.

Mut­ta mikä mies on tämä La­pu­a­ho­vin uu­si yrit­tä­jä?

Ihan en­sin mie­len­kiin­toa he­rät­tää se, et­tä Kau­ra­nen on teh­nyt päät­tö­työn­sä ai­hees­ta La­pu­an alu­een mat­kai­lun ke­hit­tä­mi­nen: ver­kos­toi­tu­mi­sen mah­dol­li­suu­det alu­eel­li­ses­sa stra­te­gi­as­sa. Tu­los­ten pe­rus­teel­la juu­ri ver­kos­to­jen muo­dos­ta­mi­nen on avai­na­se­mas­sa mat­kai­lu­pal­ve­lu­ko­ko­nai­suut­ta luo­ta­es­sa.

Mi­ten ih­mees­sä vaa­sa­lai­nen te­kee lop­pu­työn­sä La­pu­an alu­ees­ta?

– Näen La­pu­an alu­ees­sa mat­kai­lul­li­ses­ti pal­jon po­ten­ti­aa­lia ja sitä voi ke­hit­tää. Tääl­lä on pal­jon ke­hi­tet­tä­vää ja li­säk­si tämä on so­pi­van ko­koi­nen. Tä­män­ko­koi­ses­sa alu­ees­sa on pal­jon hel­pom­pi ol­la yh­tei­söl­li­nen kuin isom­mis­sa kau­pun­gis­sa.

Kau­ra­nen lu­et­te­lee jo so­vit­tu­ja ja mah­dol­li­sia kump­pa­nei­ta: La­to­saa­ri, Ko­so­lan talo, pe­sä­pal­lo, Ko­ri­kob­rat...

– Ja kos­ka en ole paik­ka­kun­nal­ta, niin yh­teis­työs­tä kiin­nos­tu­neet voi­vat ot­taa yh­teyt­tä, hän vink­kaa.

Ra­vin­to­la-alal­la Kau­ra­nen ker­too ol­leen­sa ihan pie­nes­tä as­ti. Van­hem­mat pi­ti­vät pien­tä ma­ja­ta­loa, jos­sa pik­ku­po­jal­le­kin riit­ti hom­mia. Työ­e­lä­mään eh­dit­ty­ään hän pyö­rit­ti en­si­töik­seen Vaa­san uu­den ui­ma­hal­lin kah­vi­o­ta, joka oli vä­hän vir­heel­li­nen nimi toi­min­nal­le.

– Lou­nas oli mei­dän pää­jut­tum­me siel­lä, kä­vi­jöi­tä oli päi­vit­täin 160 – 170.

Vii­den vuo­den jäl­keen hän siir­tyi seu­raa­vak­si kym­me­nek­si vuo­dek­si ho­tel­li-, ra­vin­to­la- ja mat­kai­lu­a­lan opet­ta­jak­si Va­mi­al­le. En­nen La­pu­a­ho­via Kau­ra­nen eh­ti työs­ken­nel­lä kak­si ja puo­li vuot­ta asi­a­kas­pal­ve­lus­sa säh­kön­myyn­tiyh­ti­ös­sä.

Tuo­re ra­vin­to­la­y­rit­tä­jä myön­tää, et­tä kau­pun­gis­sa on lou­nas- ja ra­vin­to­la­pal­ve­lu­jen tar­jon­nas­sa koh­tuul­li­sen kova kil­pai­lu, ja yk­si kil­pa­kump­pa­ni on käy­tän­nös­sä kau­pun­ki, jon­ka ty­tä­ryh­tiö Simp­si­ön­vuo­ri Oy pyö­rit­tää Tai­vaan­pank­koa ja uut­ta Kerk­kää.

On­ko se hul­lu ti­lan­ne?

– No, on­han se vä­hän.

Täs­sä­kin koh­taa Kau­ra­nen en­si­töik­seen poh­tii, voi­si­ko kil­pai­lun si­jaan ha­kea yh­teis­työ­ku­vi­oi­ta.

Kau­ra­nen yh­tyy en­ti­sen, pit­kään La­pu­a­ho­via ai­koi­naan pyö­rit­tä­neen Jaak­ko Kur­tin kan­taan, et­tä ho­tel­lin, ra­vin­to­lan ja pu­bin ti­lat vaa­ti­si­vat isom­paa päi­vi­tys­tä. Toi­saal­ta hän ym­mär­tää tä­män­het­ki­set ta­lou­den re­a­li­tee­tit.

– Jos joku ha­lu­aa tul­la kimp­paan ja päi­vit­tää, niin ter­ve­tu­loa, mies heit­tää.

– Suo­raan sa­not­tu­na täl­lä het­kel­lä ei ole sel­lai­sia ta­lou­del­li­sia mah­dol­li­suuk­sia. Olem­me vuok­ra­nan­ta­jan (La­pu­an Yrit­tä­jä­ho­tel­li Oy) kans­sa kes­kus­tel­leet ja eri ai­ka­jän­teel­lä päi­vi­tys­tä myös teh­dään, esi­mer­kik­si huo­nei­den kylp­pä­rien re­mont­te­ja ja sau­nan par­vek­keen la­si­tus­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?