JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
1.10.2024 15.20

Lapua-ketjut osti Ruotsista tukkurin, kasvattaa markki­na­o­suuttaan

Lapua-ketjut Oy osti ruotsalaisen tukkuliikkeen ja havittelee entistä isompaa markkinaosuutta Ruotsin kuljetinketjubisneksessä. Vasemmalta ketjutehtaan toimitusjohtaja Tuomas Luoma, taustalla Toni Kultti ja myyntipäällikkö Topi Pienimäki niitatun ketjun automatisoidun linjan alkupäässä.

Lapua-ketjut Oy osti ruotsalaisen tukkuliikkeen ja havittelee entistä isompaa markkinaosuutta Ruotsin kuljetinketjubisneksessä. Vasemmalta ketjutehtaan toimitusjohtaja Tuomas Luoma, taustalla Toni Kultti ja myyntipäällikkö Topi Pienimäki niitatun ketjun automatisoidun linjan alkupäässä.

Kuva: Lapua-ketjut Oy

toi­mi­tus@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Jout­ti­kal­li­ol­la toi­mi­va kul­je­tin­ket­ju­val­mis­ta­ja La­pua-ket­jut Oy tie­dot­taa os­ta­neen­sa enem­mis­tö­o­suu­den ruot­sa­lai­ses­ta te­ol­li­suu­den tuk­ku­kaup­pi­as Eras­mis Ab:sta. Kau­pan myö­tä La­pua-ket­ju­jen mark­ki­na­o­suus Ruot­sis­sa kas­vaa. Ruot­si on ol­lut pit­kään mer­kit­tä­vä vien­ti­maa la­pu­a­lai­sil­le ket­juil­le eri­tyi­ses­ti puu­te­ol­li­suu­des­sa sekä läm­pö- ja voi­ma­lai­tok­sil­la. Tie­dot­teen mu­kaan La­pua-ket­jut on ai­em­min toi­mi­nut Ruot­sis­sa lä­hin­nä it­se­näis­ten jäl­leen­myy­jien kaut­ta sekä joi­den­kin lai­te­val­mis­ta­ja-asi­ak­kai­den kans­sa suo­raan.

Yri­tyk­sen laa­jen­tu­mi­nen omaan ki­vi­jal­ka­liik­kee­seen Ruot­sis­sa mah­dol­lis­taa asi­a­kas­pal­ve­lun pa­ran­ta­mi­sen ja tuo suo­ma­lais­ta kul­je­tin­ket­juo­saa­mis­ta en­tis­tä vah­vem­min naa­pu­ri­maan mark­ki­noil­le.

– Ruot­si on meil­le stra­te­gi­ses­ti tär­keä mark­ki­na, ja Eras­mis Ab:n kaut­ta pys­tym­me en­ti­ses­tään vah­vis­ta­maan ase­maam­me pai­kal­li­ses­ti, sa­noo toi­mi­tus­joh­ta­ja ja pää­o­mis­ta­ja Tuo­mas Luo­ma tie­dot­tees­sa.

– Olem­me ol­leet jo pit­kään mark­ki­na­joh­ta­ja Suo­mes­sa, ja vuo­si­kym­men­ten ko­ke­mus kul­je­tin­ket­juis­ta an­taa meil­le mer­kit­tä­vän kil­pai­lu­e­dun, jota ha­lu­am­me hyö­dyn­tää myös Ruot­sin te­ol­li­suu­des­sa.

Eras­mis Ab on ko­ke­nut te­ol­li­suu­den tuot­tei­den ja eri­tyi­ses­ti voi­man­siir­to­tuot­tei­den, ku­ten laa­ke­rei­den ja hih­no­jen kaup­pi­as. Yri­ty­sos­ton myö­tä Eras­mik­sen tuo­te­va­li­koi­ma laa­je­nee mer­kit­tä­väs­ti, kun La­pua-ket­ju­jen kul­je­tin­ket­jut ja nii­den oheis­tuot­teet täy­den­tä­vät Eras­mik­sen tar­jon­taa.

Tie­dot­tees­sa Eras­mik­sen toi­mi­tus­joh­ta­ja Hå­kan Jar­des­ten mai­nit­see, et­tä yri­tys­kaup­pa avaa heil­le uu­sia mah­dol­li­suuk­sia tuo­te­va­li­koi­man laa­jen­tu­mi­sen kaut­ta. Eras­mis Ab jat­kaa toi­min­taan­sa en­ti­sen hen­ki­lö­kun­nan voi­min, sen asi­ak­kuu­det ja tuot­teet säi­ly­vät en­nal­laan. La­pua-ket­ju­jen ta­voit­tee­na on ke­hit­tää Eras­mik­sen tuo­te­port­fo­li­o­ta ja osaa­mis­ta eri­tyi­ses­ti kul­je­tin­ket­ju­tuot­tei­den osal­ta sekä li­sä­tä Ruot­sin mark­ki­noi­den tar­pei­siin vas­taa­via hen­ki­lös­tö­re­surs­se­ja no­pe­al­la ai­ka­tau­lul­la.

– Yh­teis­työ ny­kyis­ten ruot­sa­lais­ten jäl­leen­myy­jiem­me kans­sa jat­kuu, ja us­kom­me, et­tä tämä yri­ty­sos­to aut­taa vah­vis­ta­maan myös hei­dän toi­min­ta­mah­dol­li­suuk­si­aan. Li­sä­re­surs­sit aut­ta­vat mei­tä yh­des­sä saa­vut­ta­maan lop­pu­a­si­ak­kaat en­tis­tä pa­rem­min, ja näin he saa­vat myös täy­den tek­ni­sen tuen. Ta­voit­teem­me on var­mis­taa, et­tä Ruot­sis­sa asi­ak­kaam­me saa­vat sa­man laa­duk­kaan pal­ve­lun ja tuot­teet kuin Suo­mes­sa, sa­noo La­pua-ket­ju­jen myyn­ti- ja mark­ki­noin­ti­pääl­lik­kö Topi Pie­ni­mä­ki.

La­pua-ket­jut on en­ti­nen La­pu­an Pat­ruu­na­teh­taan ket­ju­teh­das. Se oli 2000-lu­vun alus­sa Pat­ri­an omis­tuk­ses­sa, ja vuon­na 2002 Kau­ha­van ko­ne­pa­ja os­ti sen omis­ta­jan­sa Jor­ma Luo­man joh­dol­la. Ny­kyi­nen toi­mi­tus­joh­ta­ja Tuo­mas Luo­ma on Jor­ma Luo­man poi­ka. La­pua-ket­jut Oy on kul­je­tin­ket­ju­jen mark­ki­na­joh­ta­ja Suo­mes­sa. La­pua-ket­ju­jen lii­ke­vaih­to on noin 12 mil­joo­naa eu­roa ja se työl­lis­tää noin 60 ih­mis­tä. La­pu­a­lai­sia ket­ju­ja käy­te­tään esi­mer­kik­si puu­te­ol­li­suu­des­sa sekä läm­pö- ja voi­ma­lai­tok­sis­sa sekä muus­sa pro­ses­si­te­ol­li­suu­des­sa.

Eras­mis Ab on Gö­te­bor­gis­sa si­jait­se­va vuon­na 1999 pe­rus­tet­tu ruot­sa­lai­nen yri­tys, joka on eri­kois­tu­nut te­ol­li­suu­den tuk­ku­kaup­paan. Sen lii­ke­vaih­to on noin 23 mil­joo­naa kruu­nua eli 2,03 mil­joo­naa eu­roa. Hen­ki­lö­kun­taa sil­lä on täl­lä het­kel­lä 8. Yri­tyk­sen pää­a­si­al­li­sia tuot­tei­ta ovat laa­ke­rit, hih­nat, tii­vis­teet, vaih­teis­tot, moot­to­rit ja muut voi­man­siir­ron tuot­teet.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?