JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
13.9.2024 13.40

Onko Suomen surkein kylätie Lapualla?

Alajoentie on ollut murheenkryyni pitkään. Kelirikkoaikoina sitä ei ole uskaltanut ajella kuin pakon edessä. Sitä paranneltiin vihdoin toissa kesänä, mutta ei tokikaan Kauhavalle asti. Nyt etsitään taas Suomen surkeinta kylätietä, kisaan voi ilmoittautua kuvan kera Suomen kylät ry:n nettisivuilla.

Alajoentie on ollut murheenkryyni pitkään. Kelirikkoaikoina sitä ei ole uskaltanut ajella kuin pakon edessä. Sitä paranneltiin vihdoin toissa kesänä, mutta ei tokikaan Kauhavalle asti. Nyt etsitään taas Suomen surkeinta kylätietä, kisaan voi ilmoittautua kuvan kera Suomen kylät ry:n nettisivuilla.

Kuva: Sasu Murtomäki

Suo­men Ky­lät ry ja Suo­men Tie­yh­dis­tys ry et­si­vät jäl­leen Suo­men sur­kein­ta ky­lä­tie­tä. Yh­dis­tyk­set tie­dot­ta­vat, et­tä vii­me vuon­na sur­kein ky­län­rait­ti löy­tyi Vih­dis­tä, tois­sa vuon­na Sii­ka­jo­el­ta. Nyt et­si­tään tuo­rein­ta pomp­pu­lin­naa tahi rei­kä­ra­taa. Ki­saan voi osal­lis­tua lä­het­tä­mäl­lä ku­van sur­keim­mas­ta ties­tä ja ku­vai­le­mal­la, mi­ten sur­ke­as­sa kun­nos­sa ole­va ky­lä­tie han­ka­loit­taa elä­mää.

Ki­san voit­ta­ja va­li­taan Maa­seu­dun Tu­le­vai­suu­den verk­ko­si­vuil­la ta­pah­tu­val­la ylei­sö­ää­nes­tyk­sel­lä.

Ky­lä­tei­den mer­ki­tys ko­ti­mai­sel­le ener­gi­an­tuo­tan­nol­le ja maa­ta­lou­del­le sekä työs­sä­käyn­nil­le ja ih­mis­ten hy­vin­voin­nil­le on suu­ri, tie­dot­tees­sa muis­tu­te­taan. Suo­men kau­pun­kien kas­vu ja ra­ken­ta­mi­nen tu­keu­tuu vah­vas­ti maa­seu­dun ties­tön var­rel­ta saa­ta­vien raa­ka-ai­nei­den va­raan.

Ky­lä­tiet ja nii­den va­raan ra­ken­tu­va ak­tii­vi­suus tuot­taa mo­nen­lais­ta ta­lou­del­lis­ta ja hen­kis­tä hy­vin­voin­tia sekä maa­seu­dul­le et­tä kau­pun­kei­hin.

– Hal­li­tus on osoit­ta­nut bud­je­tis­sa noin 210 mil­joo­naa tie­ver­kon kor­jaus­ve­lan alen­ta­mi­seen ja se tu­lee to­del­la tar­pee­seen. On eri­no­mais­ta, et­tä kah­te­na pe­räk­käi­se­nä vuon­na tei­den kun­toon lait­ta­mi­seen sat­sa­taan, sa­noo Suo­men Tie­yh­dis­tys ry:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Simo Ta­ka­lam­mi tie­dot­tees­sa.

– Kil­pai­lun ta­voit­tee­na on pi­tää ties­tön kun­toa ja ky­lien saa­vu­tet­ta­vuut­ta esil­lä, kom­men­toi Suo­men Ky­lät ry:n maal­le­muu­ton asi­an­tun­ti­ja Jo­han­na Nii­li­vuo.

Kil­pai­lun oh­jeet ja sään­nöt ovat Suo­men ky­lät ry:n net­ti­si­vuil­la. Huo­no­kun­toi­sia ky­lä­tei­tä eh­tii il­mi­an­taa 6.10. saak­ka.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?