JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
28.1.2022 13.30

Peuran viimeinen messu ylihuomenna tuomiokirkossa

Lapuan hiippakunnan väistyvä piispa Simo Peura saarnaa ja toimittaa messun liturgian viimeisenä piispanvirkansa tehtävänä tuomiokirkossa sunnuntaina. Seurakuntalaisia ei tilaisuuteen koronan takia voi osallistua, mutta se lähetetetään suorana hiippakunnan nettisivuilla. Kuva: Tarja Kojola

Lapuan hiippakunnan väistyvä piispa Simo Peura saarnaa ja toimittaa messun liturgian viimeisenä piispanvirkansa tehtävänä tuomiokirkossa sunnuntaina. Seurakuntalaisia ei tilaisuuteen koronan takia voi osallistua, mutta se lähetetetään suorana hiippakunnan nettisivuilla. Kuva: Tarja Kojola

La­pu­an hiip­pa­kun­nan piis­pa­na vuo­des­ta 2004 toi­mi­nut Simo Peu­ra siir­tyy eläk­keel­le tam­mi­kuun lo­pus­sa. Hän saar­naa ja toi­mii li­tur­gi­na La­pu­an tuo­mi­o­kir­kos­sa sun­nun­tai­na vie­tet­tä­väs­sä piis­pan­mes­sus­sa. Mes­sun päät­teek­si hän luo­vut­taa piis­pan vi­ran tun­nuk­set.

Voi­mas­sa ole­vien ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­ten vuok­si mes­su ei ole avoin seu­ra­kun­nal­le, mut­ta sekä mes­su et­tä sen jäl­keen vie­tet­tä­vät kirk­ko­kah­vit vä­li­te­tään suo­ra­tois­to­na viit­to­ma­kie­lel­le tul­kat­tui­na La­pu­an hiip­pa­kun­nan verk­ko­si­vuil­la ja Yo­u­Tu­be-ka­na­val­la.

Työ­to­ve­rei­ta mes­sun teh­tä­vis­sä

Mes­sun teh­tä­vis­sä toi­mii Simo Peu­ran työ­to­ve­rei­ta ja ys­tä­viä eri puo­lil­ta hiip­pa­kun­taa. Avus­ta­va­na pap­pi­na on La­pu­an tuo­mi­o­kirk­ko­seu­ra­kun­nan kap­pa­lai­nen Lau­ra Lah­den­suo. Mu­siik­kia joh­ta­vat Jy­väs­ky­län seu­ra­kun­nan kant­to­rit Juk­ka Has­si­nen ja Han­nes Asi­kai­nen. Myös soi­ti­nyh­tye ja lau­luk­var­tet­ti tu­le­vat Jy­väs­ky­läs­tä. Teks­tin­lu­ki­joi­na toi­mi­vat Vaa­san yli­o­pis­ton apu­lais­reh­to­ri An­nuk­ka Jo­ki­pii ja kan­sa­ne­dus­ta­ja Pau­la Ri­sik­ko.

Mi­nis­te­ri Kur­vi­nen tuo val­ti­o­val­lan ter­veh­dyk­sen

Mes­sun lo­pus­sa piis­pa Peu­ra jät­tää pit­kän pe­rin­teen mu­kai­ses­ti tuo­mi­o­kir­kon alt­ta­ril­le piis­pan vi­ran tun­nuk­set, sau­van, ris­tin, hii­pan ja kaa­vun. Mes­sun pää­tyt­tyä kir­kos­sa kuul­laan muu­ta­ma ter­veh­dys­pu­heen­vuo­ro.

Mi­nis­te­ri Ant­ti Kur­vi­nen tuo val­ti­o­val­lan ter­veh­dyk­sen. Hiip­pa­kun­ta­val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­ja Ei­no Nis­si­nen, la­ki­mie­sa­ses­so­ri Tuo­mas Hem­min­ki ja hiip­pa­kun­ta­de­kaa­ni Ter­hi Kai­ra luo­vut­ta­vat piis­pa Peu­ral­le eme­ri­tus­ris­tin. Sa­maa ris­tiä on ai­em­min kan­ta­nut La­pu­an hiip­pa­kun­nan en­sim­mäi­nen piis­pa Ee­ro Leh­ti­nen.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?