JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
8.11.2023 15.20

Piparileipurit, herätys!

Kisaan kelpaavat niin pienet mökit kuin isommatkin rakennelmat. Ammattilaisen kädenjälkeä ei tarvitse osata, kotileipurien taidot ovat riittävät. Rakennelma voi olla muukin kuin talo, moni rakentaa piparkakuista myös autoja, torneja tai vaikka navetoita.

Kisaan kelpaavat niin pienet mökit kuin isommatkin rakennelmat. Ammattilaisen kädenjälkeä ei tarvitse osata, kotileipurien taidot ovat riittävät. Rakennelma voi olla muukin kuin talo, moni rakentaa piparkakuista myös autoja, torneja tai vaikka navetoita.

Kuva: Pia Salo

Asuu­ko teil­lä in­no­kas pi­par­kak­ku­ra­ken­ta­ja? Van­han Pau­kun jou­lu­mes­suil­la on taas ää­nes­tys kau­neim­mas­ta pi­par­kak­ku­ta­los­ta, ja kuka ta­han­sa voi tuo­da näy­til­le oman ta­lon­sa. Mes­suil­la kä­vi­jät ää­nes­tä­vät kau­neim­man ta­lon. Kau­nein talo ar­vo­taan kaik­kien ää­nes­tä­jien kes­ken, ja lo­put huu­to­kau­pa­taan.

Pi­par­kak­ku­ta­lo­jen ar­von­nan tuot­to oh­ja­taan Mu­siik­ki­o­pis­ton op­pi­las­tu­kiyh­dis­tys Prima Vis­tal­le, joka ja­kaa La­pu­an Se­ka­kuo­ron sti­pen­dit opin­nois­saan hy­vin edis­ty­neil­le.

Nyt­pä siis pi­par­kak­ku-ark­ki­teh­dit suun­nit­te­le­maan ra­ken­nuk­sia! Ne voi­vat ol­la pait­si ta­lo­ja, myös mui­ta ra­ken­nuk­sia ku­ten la­to­ja, tor­ne­ja, kaup­pa­liik­kei­tä, temp­pe­lei­tä. Lei­pu­reil­le an­ne­taan va­paat kä­det.

Mu­kaan ha­lu­a­vat voi­vat il­moit­tau­tua Sirk­ku Saa­ren­pääl­le osoit­tee­seen sirk­ku.saa­ren­paa@ne­tik­ka.fi vii­meis­tään mes­su­vii­kon maa­nan­tai­na 20. mar­ras­kuu­ta. Hän vas­taa myös tie­dus­te­lui­hin kil­pai­luun liit­ty­en.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?