JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
23.8.2024 11.45

Pohjasmäki lopettaa

Pohjasmäen kaupan väki on vuosikymmenet kuljettanut ostoksia myös asiakkaiden kotiin. Nyt kuitenkin kauppa sulkee ovensa. Markku Pohjasmäki ja koko kauppiasperhe tarjoaa "päättäjäiskahvit" lauantaina.

Pohjasmäen kaupan väki on vuosikymmenet kuljettanut ostoksia myös asiakkaiden kotiin. Nyt kuitenkin kauppa sulkee ovensa. Markku Pohjasmäki ja koko kauppiasperhe tarjoaa "päättäjäiskahvit" lauantaina.

Arkistokuva: Mira Uusihauta-Koivu

Tar­ja Ko­jo­la
@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­ka­luo­mal­la vuo­si­kym­me­net asi­ak­kai­ta pal­vel­lut K-Kaup­pa Poh­jas­mä­ki on päät­tä­nyt pan­na pil­lit pus­siin.

– Näin täs­sä nyt kävi. Tal­vet ovat niin hil­jai­sia, et­tä kau­pan­pi­to ei enää kan­na­ta, pe­rus­te­lee kaup­pi­as Mark­ku Poh­jas­mä­ki pää­tös­tä.

– Ke­väi­sin me­nee pal­jon ra­ken­nus­tar­vik­kei­ta, kun ke­säl­lä ra­ken­ne­taan, mut­ta tal­vi­sin ol­laan mel­kein nol­lis­sa.

Poh­jas­mä­en kaup­pa on pal­vel­lut La­ka­luo­man ja lä­hi­a­lu­ei­den asi­ak­kai­ta 55 vuot­ta – vuo­des­ta 1969 saak­ka.

– Äi­ti­ni Ai­no meni jo en­nen rip­pi­kou­lua töi­hin Kar­va­lan kaup­paan Haa­pa­kos­kel­le. Sit­ten Kar­va­la pe­rus­ti myy­mä­län La­ka­luo­mal­le ja äi­ti siir­tyi tän­ne, sit­ten os­ti­vat isä Ei­non kans­sa kau­pan it­sel­leen 1960-lu­vul­la. It­se­kin olen ol­lut tis­kin ta­ka­na jo 43 vuot­ta, Mark­ku Poh­jas­mä­ki pal­jas­taa.

– Tu­le­vai­suu­den­suun­ni­tel­mia ei ole, mah­taa­ko tä­män ikäi­nen mies enää töi­tä löy­tää, hän poh­tii.

Yri­tys kah­vit­te­lee kii­tok­sien mer­keis­sä tä­män vii­kon lau­an­tai­na, ja koko kaup­pi­as­per­he on pai­kal­la.

– La­ka­luo­man väki jou­tuu nyt kir­kon­ky­läl­le kaup­paan. Osa var­maan pär­jää, mut­ta joil­le­kin oman ky­län kau­pan lop­pu­mi­nen saat­taa ol­la han­ka­la paik­ka, Poh­jas­mä­ki ar­ve­lee.

Poh­jas­mä­ki on ol­lut vii­mei­siä la­pu­a­lai­sia ky­lä­kaup­po­ja. El­lan Kaup­pa Kau­ha­jär­vel­lä ja La­keu­den kaup­pa Hel­lan­maas­sa tois­tai­sek­si sin­nit­te­le­vät.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?