JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
24.3.2023 8.00

Rangat ja risut ovat hengen­vaa­ral­linen ansa hiihtoladulla

Mm. tällaisia esteitä on ollut tällä viikolla kasattuna Ritavuoren hiihtoladulle.

Mm. tällaisia esteitä on ollut tällä viikolla kasattuna Ritavuoren hiihtoladulle.

Min­na Vai­ni­on­pää
@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Ri­ta­vuo­ren hiih­to­la­duil­la on teh­ty tänä tal­ve­na jat­ku­vas­ti ajat­te­le­ma­ton­ta ja va­ka­vaa il­ki­val­taa. Vii­mei­sim­pä­nä tem­pauk­se­na täl­lä vii­kol­la la­dun poik­ki on ka­sat­tu ran­ko­ja ja ok­sia poik­ki­päin hiih­tä­jien es­teik­si.. Edel­leen myös se­pe­liä ja jään­pa­lo­ja on pu­do­tel­tu ali­kul­kuun, jos­ta latu kul­kee.

Nämä ovat hen­gen­vaa­ral­li­sia an­so­ja hiih­to­la­dul­la. Se­pe­liä ja ri­su­ja la­dul­ta ovat pois­ta­neet hiih­tä­jät näh­des­sään ja kau­pun­gin lii­kun­ta­toi­mi.

– Tämä on to­del­la ikä­vä ja vaa­ral­li­nen il­miö. Nyt on ol­lut la­duil­la len­to­ke­li. Kun tul­laan ko­vaa suk­sil­la ala­mä­keen, voi kaa­tu­mi­ses­ta ja il­ma­len­nos­ta ol­la va­ka­vat seu­rauk­set, lii­kun­ta­paik­ka­mes­ta­ri Sep­po Poh­jo­nen muis­tut­taa.

Il­ki­val­taa on teh­ty eri­tyi­ses­ti kou­lun lä­hei­syy­des­sä kul­ke­val­la la­dul­la, jos­sa vii­mek­si oli ran­ka­pi­no la­dul­la ja hiih­tä­jien kan­nat­taa ol­la tark­kaa­vai­sia. Eri­tyi­ses­ti ali­ku­lut, jois­ta hiih­to­la­tu kul­kee, ovat ol­leet te­ko­jen koh­tei­na.

Ri­ta­vuo­ren la­dut ovat ol­leet eri­no­mai­ses­sa hiih­to­kun­nos­sa koko tal­ven ajan ja hiih­to­ke­le­jä näyt­tää riit­tä­vän vie­lä pit­käl­le ke­vää­seen. Toi­vot­ta­vas­ti vain tämä vaa­ral­li­nen il­ki­val­lan il­miö tu­lee lop­pu­maan.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?