Luetuimmat
Kysely
A-
A+
Kopioi linkki juttuun
Tarja Kojola
@lapuansanomat.fi
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät on päättänyt perustaa uuden verkostoryhmän ruoka-alan yrittäjille. Yrittäjien tiedotteessa kerrotaan, että verkostoryhmään voi hakea mukaan niin ruoan tuottajia kuin esimerkiksi ravintola-alan yrittäjiä. Pääasia on, että yritystoiminta liittyy tavalla tai toisella ruokaan. Ryhmään voi hakea tämän viikon sunnuntaihin asti.
– Tarkoitus on, että saamme mukaan alan toimijoita joka asteelta, kertoo Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien vt. toimitusjohtaja Jussi-Pekka Kurikka.
– Olemme saaneet jo yhteydenottoja alkutuottajilta, mutta tarkoitus saada koko ala mukaan. Niin tuottajat, ruoan jalostajat, ravintolat, koko ketju, Kurikka korostaa.
Ruoka-alan yrittäjien ryhmän tehtävänä on toimia edunvalvonnan tukena ruoantuotantoa ja ruoka-alaa koskevissa asioissa.
– Tällaista verkostoa on suunniteltu EPY:n hallituksessa jo pitkään. Meillä on erilaisia asiantuntijaryhmittymiä ja valiokuntia, jotka seuraavat omaa vastuualuettaan. Ruoka-alan verkosto tulee toimimaan samalla tavalla, Kurikka kuvailee.
– Ryhmä seuraa ruoka-alaa ja sen piirissä tapahtuvia asioita sekä tuo niitä sitten hallitukselle tiedoksi. Ryhmä voi myös nostaa asioita esille toimiston väelle. Näin osaamme järjestönä reagoida asioihin oikea-aikaisesti ja oikeassa kohdassa.
Ryhmään voi hakea Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien jäsenyrityksen yrittäjä.
– Varsinaiset linjaukset toiminnasta tekee järjestövaliokunta, joka myös valitsee jäsenet verkostoon.
– Kun Etelä-Pohjanmaata markkinoidaan ruokamaakuntana, niin pidetään huolta siitä, että me sitä myös olemme. Siihen tähtää Yrittäjien osalta myös tämän verkoston perustaminen, Jussi-Pekka Kurikka alleviivaa.
Sanomatie, 62100 Lapua
Puh. (06) 438 7352
Sanomatie, 62100 Lapua
Puh. (06) 438 7352
Powered by anygraaf