JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
12.10.2021 11.10

Valvon­ta­ka­meran tallenteissa ikävää nähtävää

Min­na Vai­ni­on­pää

min­na.vai­ni­on­paa@la­pu­an­sa­no­mat.fi

En­sin Kes­kus­kou­lun alue oli il­ki­val­lan koh­tee­na. Vii­kon ku­lut­tua sa­mat on­gel­mat siir­tyi­vät ur­hei­lu­ta­lon ja kes­ku­sur­hei­lu­ken­tän alu­eil­le. Po­lii­sil­le on jäl­leen jä­tet­ty vii­kon­lo­pun räh­kyyk­sis­tä ri­ko­sil­moi­tus.

– Ur­hei­lu­ta­lon piha-alue ja ur­hei­lu­ken­tän kat­so­mo oli­vat to­del­la tör­ke­äs­sä kun­nos­sa vii­kon­lo­pun jäl­jil­tä. Ur­hei­lu­ta­lon pos­ti­laa­tik­ko ja tuh­ka­ku­pit oli ri­kot­tu ja re­vit­ty ir­ti sei­näs­tä. Joka paik­ka oli sot­ket­tu. Il­mei­ses­ti Py­hä­lah­den au­ki­on työ­maal­ta oli tuo­tu työ­maa-ai­to­ja ja lii­ken­ne­merk­ki kat­so­moon, lii­kun­ta­paik­ka­mes­ta­ri Har­ri Näyk­ki lis­taa tär­vel­ty­nei­tä asi­oi­ta.

Hä­nen työ­päi­vän­sä al­koi tois­ten sot­ku­jen sii­vo­a­mi­sel­la. Pal­jon sii­vo­a­mis­ta ja kor­jaa­mis­ta on ol­lut myös muil­la ul­ko­lii­kun­ta­paik­ko­jen hoi­ta­jil­la.

– Val­von­ta­ka­me­ran tal­len­teis­sa on ikä­vää näh­tä­vää, mut­ta on­nek­si ovat ka­me­rat. Kun läh­din per­jan­tai-il­ta­na töis­tä yh­dek­sän jäl­keen, alu­eel­le oli jo ko­koon­tu­nut pa­ri­kym­men­tä nuor­ta. Tal­len­teis­ta käy il­mi, et­tä siel­lä on ol­lut täy­si rä­hi­nä pääl­lä aa­mu­vii­teen as­ti. Sama tois­tui seu­raa­va­na il­ta­na, Näyk­ki sa­noo.

Hän ih­met­te­lee nuo­ri­son kä­sit­tä­mä­tön­tä tu­ho­a­mi­sen vim­maa. Ko­koon­tu­mi­sis­sa ei ole mi­tään hait­taa, mut­ta mik­si pi­tää rik­koa paik­ko­ja.

– Ur­hei­lu­ta­lon ja -ken­tän alu­eet ovat ol­leet pit­kään mel­ko rau­hal­li­sia. Ai­na on jo­tain pien­tä ol­lut, mut­ta nyt asi­at ovat muut­tu­neet täy­sin. Äs­ket­täin ur­hei­lu­ken­tän kat­so­mos­sa rä­jäy­tet­tiin it­se teh­ty­jä pom­me­ja. Yh­tei­sel­le omai­suu­del­le teh­dään suur­ta tu­hoa ja se ai­heut­taa ikä­vää har­mia myös ur­hei­lu­ken­tän käyt­tä­jil­le, Näyk­ki to­te­aa.

Kes­ku­sur­hei­lu­ken­tän alue on ai­dat­tu, mut­ta si­sään­käyn­nin lu­kit­ta­vaa port­tia on pi­det­ty au­ki, et­tä mm. jää­hal­lia käyt­tä­vät jää­kiek­koi­li­jat pää­se­vät ken­täl­le al­ku- ja lop­pu­ver­ryt­te­le­mään sekä ai­kai­sin aa­mul­la ken­täl­le me­ne­vät ur­hei­li­jat voi­vat men­nä alu­eel­le har­joit­te­le­maan. Asi­aan saat­taa tul­la nyt muu­tos.

Myös Ur­hei­lu­ka­dun li­sään­ty­nyt ral­li huo­les­tut­taa Näyk­kiä ja mo­nia pien­ten las­ten van­hem­pia.

– Lap­set tu­le­vat ui­mas­ta, liik­ku­vat ke­vy­en­lii­ken­teen väy­lil­lä ja taas syk­syn tul­len katu on hä­mä­rä. Alu­eel­la aje­taan yli­no­peut­ta trak­to­reil­la, mo­po­au­toil­la ja mo­poil­la, kaa­ha­taan muis­ta tien­käyt­tä­jis­tä piit­taa­mat­ta, Näyk­ki ker­too huo­les­tu­mi­ses­taan.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?