JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
12.9.2024 13.40

Viikonloppujen kiire­vas­taa­notto loppuu Lapualta lokakuun alussa

Tar­ja Ko­jo­la
@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­an hy­vin­voin­ti­kes­kus, en­ti­sel­tä ni­mel­tään ter­veys­kes­kus, sul­kee oven­sa lau­an­tai- ja sun­nun­tai­vas­taa­no­toil­ta lo­ka­kuun 5. päi­vä.

Sen jäl­keen kaik­kien vii­kon­lo­pun kii­re­vas­taa­no­ton päi­vys­tys­po­ti­lai­den on läh­det­tä­vä vai­van­sa kans­sa Sei­nä­jo­el­le.

– Saim­me juu­ri tie­don asi­as­ta, ker­ro­taan hy­vin­voin­ti­kes­kuk­ses­ta.

Rum­ba on "tee­koos­sa" ol­lut kova vii­kon­lop­pui­sin.

– Lis­tat ovat ol­leet täyn­nä. On hoi­det­tu kuu­mei­set lap­set, huo­no­voin­ti­set van­huk­set, ta­pa­tur­mat, haa­vat, pis­sa­tu­leh­duk­set pi­ka­näyt­tein ja pal­jon muu­ta, hy­vin­voin­ti­kes­kuk­ses­ta ker­ro­taan.

– Nyt näi­den kaik­kien hoi­toa var­ten pi­tää läh­teä Sei­nä­jo­el­le lau­an­tai­sin ja sun­nun­tai­sin.

Hen­ki­lö­kun­ta pi­tää ti­lan­net­ta ka­tast­ro­fi­na.

– Tämä oli kova jär­ky­tys. Pal­jon­ko jää hoi­ta­mat­ta akuut­ti­ta­pauk­sia? Pää­se­vät­kö kaik­ki Sei­nä­jo­el­le? Riit­tää­kö siel­lä tila, mi­ten pal­jon siel­lä jou­du­taan odot­ta­maan? Mei­dän työ­pai­kat siir­ty­vät Sei­nä­jo­el­le. En­tä pys­tyy­kö en­si­hoi­to vas­taa­maan tar­pei­siin?

Vii­kon­lop­pu­jen kii­re­vas­taa­not­to sul­je­taan myös Il­ma­jo­el­ta ja Ku­ri­kas­ta. Pai­ne Sei­nä­jo­en Y-ta­los­sa tu­lee ole­maan mit­ta­va, kun kaik­kien mai­nit­tu­jen kun­tien päi­vys­tys­po­ti­laat siir­ty­vät sin­ne.

Ar­ki­sin kii­re­vas­taa­not­to jat­kuu.

– On­ko tämä oi­kein la­pu­a­lai­sia koh­taan? hy­vin­voin­ti­kes­kuk­sen väki mu­reh­tii.

Pal­ve­lu­a­lu­ey­li­hoi­ta­ja Anu Kaap­po­la sa­noo, et­tä koh­ta­lo ei ole ai­no­as­taan la­pu­a­lais­ten, vaan koko maa­kun­nan.

– Täl­lä het­kel­lä vie­lä Kau­ha­val­le jää kii­re­vas­taa­not­to, mut­ta se­kin siir­tyy Sei­nä­jo­el­le huh­ti­kuun alus­ta. Sama koh­ta­lo on kai­kil­la muil­la­kin hy­vin­voin­ti­a­lu­een kun­nil­la. Jat­kos­sa koko maa­kun­nan kii­re­vas­taa­not­to on lau­an­tai­sin ja sun­nun­tai­sin Sei­nä­jo­el­la.

Kaap­po­la kom­men­toi, et­tä asi­as­ta tie­dot­taa hva:n tie­dot­ta­ja.

– Pää­tös on teh­ty alu­e­val­tuus­tos­sa.

Hy­vin­voin­ti­a­lue tie­dot­ti asi­as­ta vi­ral­li­sem­min tors­tai­na il­ta­päi­väl­lä.

Tie­dot­teen mu­kaan Il­ma­jo­en, Ku­ri­kan ja La­pu­an sote-kes­kus­ten vii­kon­lop­pu­jen kii­re­vas­taa­no­tot siir­ty­vät Sei­nä­jo­el­le 5.10. al­ka­en.

Koko Ete­lä-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­a­lu­een yh­tei­nen vii­kon­lop­pu­jen kii­re­vas­taa­not­to aloit­taa toi­min­tan­sa lau­an­tai­na 5.10. ja se toi­mii Sei­nä­jo­en kii­re­vas­taa­no­ton ti­lois­sa Y-ta­los­sa vii­kon­lop­pui­sin ja ar­ki­py­hi­nä kel­lo 10-18.

Tie­dot­tees­sa mai­ni­taan, et­tä yh­teis­vas­taa­no­tol­la hoi­de­taan lo­ka­kuus­ta läh­tien kaik­ki Sei­nä­jo­en, Il­ma­jo­en, Ku­ri­kan ja La­pu­an alu­een päi­vys­tys­po­ti­laat lau­an­tai­sin ja sun­nun­tai­sin. Mai­ni­tuis­sa kun­nis­sa vii­kon­lop­pu­jen kii­re­vas­taa­no­tot päät­ty­vät syys­kuun lo­pus­sa. Kui­ten­kin ar­ki­päi­vien ja ar­ki-il­to­jen kii­re­vas­taa­not­to jat­kuu La­pu­al­la­kin en­ti­sel­lään.

Huh­ti­kuun alus­ta myös Ala­jär­ven, Kau­ha­van ja Kau­ha­jo­en kii­re­vas­taa­no­tot siir­re­tään vii­kon­lo­puik­si Sei­nä­jo­el­le.

Tie­dot­tees­sa mai­ni­taan li­säk­si, et­tä kii­re­vas­taa­no­tol­le pi­tää en­sin va­ra­ta ai­ka pu­he­li­mes­sa tai cha­tis­sa. Sin­ne ha­keu­du­taan äkil­li­sen sai­ras­tu­mi­sen, vam­man, pit­kä­ai­kais­sai­rau­den akuu­tin vai­keu­tu­mi­sen tai äkil­li­sen toi­min­ta­ky­vyn ale­ne­mi­sen vuok­si, jos ti­lan­ne vaa­tii tut­ki­mus­ta ja hoi­toa 0-2 vuo­ro­kau­den ku­lu­es­sa. Päi­vys­tys­po­ti­laat hoi­de­taan ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­ses­ti yh­teis­päi­vys­tyk­ses­sä Sei­nä­jo­en Y-ta­lol­la kii­reel­li­syys­jär­jes­tyk­ses­sä ku­ten tä­hän­kin saak­ka. Päi­vys­tyk­ses­sä hoi­de­taan po­ti­lai­ta, joi­den hoi­toa ei voi siir­tää myö­hem­mäk­si il­man oi­rei­den pa­he­ne­mis­ta tai vam­man vai­keu­tu­mis­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?