Viikko
Kuukausi
6kk
? Viikon kysymys ?
Suokon taitoja kehuttiin palkintoperusteissa laajasti. Mainittiin muun muassa, että mies on varma kasvattaja, joka onnistuu vuodesta toiseen.
Suomalainen kalkkuna-ala palkitsee vuosittain ansioituneen kalkkunankasvattajan. Palkinto luovutetaan lokakuun lopussa vietettävällä kalkkunaviikolla.
Tänä vuonna hyvät kasvatustulokset nostivat lapualaisen Heikki Suokon vuoden tuottajaksi. Suokko on varma tuottaja, joka onnistuu kalkkunaparvesta toiseen ja vuodenajasta riippumatta, tiedottaa valinnan tehnyt Atria Oyj:n ja HKScan Finland Oy:n omistama suomalaisen kalkkunankasvatuksen promoottori Länsi-Kalkkuna.
Hyvät kasvatustulokset kerrasta toiseen eivät synny sattumalta.
– Heikki osaa kasvatuksen, hänellä on hyvä "lintusilmä", hän näkee mitä linnut kulloinkin tarvitsevat”, kuvailee Suokko Länsi-Kalkkunan alkutuotantopäällikkö Sirkka Karikko.
Suokon muistisääntönä kalkkunahalliin mennessä on "ilma, vesi, lämpö – ruoka, valo, pehku". Nämä kuusi asiaa pitää muistaa tarkistaa jokaisella kerralla, kun kalkkunahallissa käy. Näiden avulla hän varmistaa, että kalkkunoiden olosuhteet ovat kunnossa.
Suokon tilalla on kasvatettu kalkkunoita neljännesvuosisadan ajan. Vuonna 1998 kalkkunanuorikoilla liikkeelle lähtenyt kalkkunankasvatus vaihtui teuraskalkkunoihin 2000-luvun alussa.
? Viikon kysymys ?
? Viikon kysymys ?